Кулај и Ћиће - ПЕК Гора

Кулај и Ћиће

0

Недеља, 18. октобар 2020.

Полазак од Крста у центру града, тачно у 6:00. Путујемо преко Краљева до Богутовачке бање и даље ка Лопатници и Толишници. У Толишницу би требали да стигнемо око 8 сати. Кратко се припремамо за полазак на акцију и крећемо гребеном уз Мрку стену који води до врха Кулај (1026) и Коте 1116. Пратећи гребен, идемо ка Гробовима (1105) све до врха Ћиће (1208).
Са врха Ћиће силазимо на Равни Крајску (1072), а одатле низ Растовиту косу до долине Стање реке све до Толишнице где нас чека превоз.

Планирана стаза је дужине око 15 км са укупним успоном и силаском од 700 м, са деоницама које воде уз стене и уским стазама. За пролазак овом стазом требаће нам око 8 сати пешачења.

Повратак за Крагујевац би био око 18 часова.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Обавезна опрема: дубоке планинарске ципеле, одећа примерена годишњем добу и временским условима, штапови за ходање, заштита од кише,  батеријска лампа са резервним батеријама, комплет прве помоћи, прусик, неопходни лични лекови.

Храна и вода: из ранца. Најмање 2 л воде.

За учешће на акцији потребно је имати лична документа, оверену здравствену књижицу и планинарску књижицу ПСС са плаћеном чланарином за 2020. годину.

Акција је захтевна. Намењена је искусним и физички спремним планинарима. Изводи се делом необележеним и неуређеним стазама и крећемо се планираном трасом на основу мапе, компаса и ГПС-а. Сви учесници морају бити спремни на импровизације које су неминовне када се пролази захтеван терен. Организатор не сноси одговорност за евентуалне проблеме при орјентисању који могу настати због непроходности терена, физичких препрека на терену, зарасле стазе и других непредвиђених околности. Ове ситуације захтевају прилагођавање и у овим случајевима организатор задржава право измене трасе сходно околностима.
Водич задржава право измене трасе, прекида акције или одустајања од акције у случају неповољних временских и других услова на терену, као и неприхватање оних учесника за које сматра да нису физички спремни и опремљени за ову акцију.

Сви учесници акције учествују на сопствену одговорност и морају се придржавати „Правилника о безбедности и одговорности у извођењу планинарских активности“ ПСС , “Правила понашања планинара” и усмених упутстава организатора и водича на акцији.

Пријаве за акцију, најкасније до среде, 13. октобра 2020., на састанку клуба.

Цена превоза би била око 700 динара за попуњен комби од 20 места, што ће бити и ограничење на број учесника. Начин превоза и коначна цена биће утврђени по пријави учесника.

Организатор ове акције и водич на стази је Дејан Милошевић, планинарски водич III категорије, мб 486, телефон: 064/2415412.

Напомена :
Наведене активности спроводе се у потпуности у складу са против епидемијским мерама прописаним од стране Министарства омладине и спорта.
Организација превоза је у оквирима препорука Института за јавно здравље „Др Милан Јовановић Батут“.
Share.

Leave A Reply