2. КОЛО ТРЕКИНГ ЛИГЕ СРБИЈЕ и УСПОН НА ОВЧАР - ПЕК Гора

2. КОЛО ТРЕКИНГ ЛИГЕ СРБИЈЕ и УСПОН НА ОВЧАР

0

17. октобар (субота)

Ево још једне прилике да на измаку михољског лета запалимо из (з)града! Да одемо до Овчарско – кабларске клисуре, да пођемо и да потрчимо са обала Западне Мораве ка висовима Овчара и Каблара. Овчарем  ћемо планинараити а Кабларем се такмичити у трчању. Хајде да се дружимо са нашим такмичарима и да радимо оно што највише волимо, да се крећемо у природи. Да са врхова ових двеју планина погледамо у даљине и доле на меандре Мораве. 

Планинарско еколошки клуб „Гора“ Крагујевац, дана 17. октобра 2020 године у оквиру Трекинг лиге Србије, организује учешће својих такмичара у другом колу те лиге, на стазама које је на Каблару обележило и уредило Планинарско друштво „Каблар“ Чачак.

 

Истовремно, за остале чланове клуба, организујемо успон на Овчар „Ратковом стазом“ (у случају неповољних временских прилика организоваће се успон неком другом стазом на простору Овчарско-кабларске клисуре, по избору водича).

 

Програм:

 

За све чланове клуба:

 

06.45 – 07.00 Окупљање и полазак из центра „Код Крста“.

 

За планинарење:

 

08.15 – 08.15 Долазак у Овчар Бању и полазак на стазу.

 

За такмичаре:

 

07:45 – 09:15 Преузимање стартних пакета
9:15 Свечано отварање
9:30 Старт трке – ТЛС

 

Све инормације у вези Трекинг такмичења можете прочитати на линку испод :

https://pss.rs/2-kolo-treking-lige-srbije-poziv/

Напомене: 

Када заврше планинарење Ратковом или  другом стазом коју одреди водич, имају слободне активности у стазом и Овчар Бањи (ручак, купање у базену….) до завршетка такмичења у ТЛС.

 

Све информације које се односе на саму трку ТЛС стављене су на располагање нашим такмичарима у групи на виберу. За додатне информације у вези такмичења обратите се Жарку Продановићу на број 064/6846879).

 

20.00 Најкасније очекивани повратак у Крагујевац.

 

Непоходна опрема:

 

У зависности од временских прилика планинарске ципеле, камашне, капа, и рукавице. Заштита од кише, снега и ветра…

Планинарски штапови.

Резервна сува гардероба.


Храна и вода: из ранца, за  боравак у планини.

Пријаве за акцију:

Пријаве се примају на састанку клуба, најкасније до среде, 13. октобра 2020 године, или СМС/вибер поруком на моб. тел. 064/684-68-79 (Жарко Продановић) .

Рок за отказивање учешћа је 13.октобар 2020 године. Ко откаже учешће после наведеног рока, дужан је да сам пронађе замену за учешће. У супротном плаћа цену превоза на акцију. 

 

Трошкови акције:

Цена превоза зависи од понуде превозника и броја заинтересованих планинара и накнадно ће бити утврђена. 

 

За учешће на акцији потребно је имати лична документа, оверену здравствену књижицу и планинарску картицу ПСС-а са плаћеном чланарином за 2020. годину.

 

Сви учесници у акцији учествују на споствену одговорност. 

 

Водич задржава право измене трасе, прекида акције или одустајања од акције у случају неповољних временских и других услова на терену. Водич има право да одбије пријву за акцију оном планинару за ког процени да тај планинар није физички спреман, није прописно опремљен, или својим поступцима може да омета успешно извођење акције. Сви учесници акције су дужни да поштују и да се понашају према  одребама које прописују  „Правилник о безбедности и одговорности у извођењу планинарских активности“ ПСС и “Правила понашања планинара” Такође, сваки учесник је дужан да поштује усмена упутства организатора и водича на акцији.

 

У акцији могу учествовати и лица за која је покренут поступак пријема у чланство (лица која су извршила лекарски преглед, потписала приступницу, попунила евиденциони лист и потписала изјаву о одустајању од покретања поступка о утврђивању одговорности, у којој стоји и напомена да у акцији учествују на сопстевну одговорност). Образац изјаве учесници акције добијају од организатора и водича, а приступницу и евиденциони лист попуњавају код секретара Клуба на редовним састанцима ПЕК „Гора“, средом од 20:00 у Хали Језеро

 

  • Водите рачуна о сопственој и безбедности других,
  • Молимо вас да водите рачуна о свом здравственом стању и реалним   опасностима на стази,
  • Физички неприпремљени не полазите на акцију.

 

 

 

Напомена :

Акција се у потпуности реализује у складу са препорукама Кризног штаба за борбу против вуруса „Ковид – 19“, и мерама и одлукама Министарства омладине и спорта, које се односе на пандемију вируса.

 

Водич на стази:

Никола Пантовић (064/3808073)

Организатор акције и капитен такмичара: 

Жарко Продановић. (064/6846879)

 

Share.

Leave A Reply