Гоч (Љуктен 1216 мнв) - породична акција - ПЕК Гора

Гоч (Љуктен 1216 мнв) – породична акција

0

У НЕДЕЉУ 01.11.2020.г. организујемо још једну промотивну акцију за децу и родитеље. Овога пута идемо у поход на Љуктен 1216 мнв, највиши врх планине Гоч. На акцију идемо сопственим аутомобилима, а место окупљања је језеро Селиште на Гочу одакле ћемо кренути на пешачку туру (локација језера: https://goo.gl/maps/DYKA4dE5QyHiuU1K8 ). До ове тачке најкраћи и најбржи пут води путем Крагујевац – Краљево до села Витановац где се скреће ка Чукојевцу, Угљареву и Врњачкој Бањи. Од Врњачке Бање путем ка Гочу до језера. Предвиђено време за вожњу је око 1ч 35мин.

  • Време окупљања на језеру Селиште 8:00 часова.
  • Стаза је лагана. Дужина у оба правца је око 12 км са око 350 висинских метара, за шта ћем нам требати око 6 сати са све паузама.
  • Храна из ранца. Са собом понети довољно воде за целодневни излет.
  • С обзиром да улазимо у хладнији период, а идемо у планинске пределе, без обзира на прогнозу, са собом понети вишеслојну, топлу гардеробу, капу, шал рукавице, заштиту од кише. Резервну суву гардеробу понети и оставити у колима.
  • Пријаве за акцију код Тијане Костадиновић, тел: 0628832361, уз напомену о броју одраслих учесника, броју и годиштима деце и броју слободних места у аутомобилу.
  • Водич на стази Андреј Ивошев МБ 560. Уколико имате питања и недоумице или вам је потребан савет у вези акције, можете се обратити водичу на број телефона: 0648540330.

Сви учесници у акцији учествују на споствену одговорност. Водич задржава право измене трасе, прекида акције или одустајања од акције у случају неповољних временских и других услова на терену. Водич има право да одбије пријву за акцију оном планинару за ког процени да тај планинар није физички спреман, није прописно опремљен, или својим поступцима може да омета успешно извођење акције.
Сваки учесник је дужан да поштује усмена упутства организатора и водича на акцији.

Акција се у потпуности реализује у складу са препорукама Кризног штаба за борбу против вуруса „Ковид – 19“ и мерама и одлукама Министарства омладине и спорта, које се односе на пандемију вируса. У току трајања акције избегавајте физички контакт и одржавајте физичку дистанцу са осталим ученицима мин 2 м.

Share.

Leave A Reply